18 Haziran 2015 Perşembe

Su Geçirmeyen Kitap

Amsterdam'da yaşayan Jasper Jansen ve Wing Weng, dünya edebiyatı klasiklerini su geçirmeyen bir formatta basmak için bir araya geldiler. https://www.kickstarter.com/projects/jasperjansen/finally-enjoy-classic-literature-and-poetry-in-the adresinde tanıttıkları Bibliobath adlı projelerine bekledikleri destek gelirse, bu hayalleri de gerçek olacak. Amaçlarını Kickstarter' de şöyle anlatıyorlar: "Sıcak suyla dolu bir küvette, cep telefonlarımızı kapatıp büyük edebiyat klasiklerini okumak istiyoruz. Fakat suyla kağıt bir araya gelmiyor, bir poşete sarılmış Ipad'de bizim işimizi görmüyor maalesef. Biz okumak istiyoruz, göz atmak ya da parmağımızı ekranda gezdirmek değil..."
Peki nasıl olacak bu? Su geçirmeyen kitaplar, çocuklara yönelik banyo kitapları gibi hantal değil. Polipropilen kullanılarak üretilmiş sentetik kağıtlardan ve suya dayanıklı bir ciltten meydana geliyor. Projenin uygulamaya geçmesi için 15 Temmuz 2015 tarihine kadar 9 bin Euro toplanması gerekiyor. 27 günde, ekip 2 bin 545 Euro topladı. Bu arada eğer 17 Euro bağışlarsanız, Jansen ve Weng başlangıç için hazırladıkları dört kitaptan birini size hediye ediyor. Bunlar Mark Twain'in kısa öyküleri, W. B. Yeats'in seçme şiirleri, Shakespeare'in Macbeth'i ve Su Zi'nin Savaş Sanatı adlı kitabı...
Su geçirmeyen kitaplar ilk kez karşımıza çıkmıyor. 2002'de yayınlanan Aqua Erotica adlı antolojiyi, dalgıçlar yıllardır yanlarında su altına götürüyor ve balık türlerini tanıyabilmek için kullanıyor.
Kaynak: Sabit Fikir
http://www.sabitfikir.com/haber/bu-kitaplari-plaja-gonul-rahatligiyla-goturebilirsiniz

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

google-site-verification: googlecb64ffbd2229785a.html